Ai LIVRARE GRATUITA la comenzile peste 150 RON!

0799 499 409

Învață eficient: sfaturi și produse de nota 10

Procesul de învățare se află într-o continuă evoluție, iar noi trebuie să ținem constant pasul cu el. Și, pentru că știm că, de când cu școala online, lucrurile au devenit mai dificile, ne-am gândit să scriem acest articol despre cum să înveți mai ușor.
Așadar, dacă ești de părere că te-ar ajuta câteva sfaturi legate de învățarea eficientă – rămâi cu noi.


Învățarea nu este nimic altceva decât dobândirea unor rutine. Diferența o face, însă, capacitatea de înțelegere. Cel mai important lucru atunci când studiezi, este să înțelegi materia.

Cum poți face asta?

  1. Stabilește obiective realiste.

Nu pica în capcana de a cere prea mult de la tine. Împarte-ți materia în capitole și subcapitole, extrage ideile principale, fă conexiuni. Încearcă să îți stabilești obiective SMART pe termen scurt, mediu și lung, în funcție de nevoile tale.
Recomandarea noastră:

 

     
      2. Află în ce parte a zilei ești mai productiv.

Rezolvă task-urile mai dificile în intervalul orar din zi în care ești cel mai productiv. Încearcă să studiezi în fiecare zi la aceeași oră. La un moment dat, va deveni un automatism și ți se va părea mult mai ușor.

      3. Prioritizează-ți task-urile.

Învață să tratezi task-urile pe rând, în funcție de importanța lor. Ai un deadline care se apropie cu repeziciune și un examen pe care trebui să îl susții peste două săptămâni? Concentrează-ți atenția pe Deadline.
Cu pași mici vei ajunge departe.

     
     4. Amenajează-ți spațiul de studiu.

Locul în care înveți are o foarte mare importanță – acesta poate fi un factor perturbator, sursa distragerilor și a haosului mental sau, din contră, poate deveni aliatul tău pentru concentrare.
Totul depinde de tine.

 
Ordonează-ți biroul, aerisește-ți camera, ține-ți mereu la îndemână lucrurile pe care le folosești des. De asemenea, fă apel la creativitate și personalizează-ți biroul după bunul plac – te va ajuta să fii productiv și să înveți cu plăcere. Folosește accesorii de birou colorate sau chiar lumânări parfumate – este cunoscut faptul că parfumurile pot stimula creierul și pot facilita creșterea randamentului. Mai multe detalii aici.

   
      5. Subliniază, fă scheme și conexiuni logice.

Extrage cuvintele-cheie din text – acele cuvinte care te pot ajuta să pui întrebări și să creezi legături. Schemele sunt foarte utile, la fel și utilizarea unui cod al culorilor. Nu folosi mai mult de trei culori – este esențial să ții minte însemnătatea fiecărei culori. Poți folosi, de exemplu, roz pentru cuvinte cheie, albastru pentru idei principale și mov pentru subcapitole.
Recomandarea noastră:

    
    6. Folosește-te de MindMaps sau
Flash-cards.

Orice tip de memorie ai avea, învățarea interactivă este întotdeauna mai ușoară.
MindMap este o modalitate de reprezentare grafică a unei idei, cu structură arborescentă. “Rădăcina” este redată printr-un subiect central iar ramurile sunt ideile principale.

Un Flashcard este un cartonaș ce conține informație pe ambele părți și este folosit pentru a stimula memoria. Îți poți crea singur flashcard-uri; pe o parte scrii întrebarea, iar pe cealaltă – răspunsul. Le poți personaliza folosind scheme de culori, stickere sau chiar washi tapes.Mai multe detalii despre MindMaps, Flashcards, dar și alte metode de învățare, într-un articol viitor.

În concluzie, atunci când înveți este foarte important să cunoști în ce parte a zilei ai cel mai ridicat ridicat randament, să îți setezi goals-uri realiste, să știi să îți prioritizezi task-urile, să faci scheme logice și să îți amenajezi un spațiu de lucru plăcut.

Nu în ultimul rând, e esențial să știi când să spui “stop” și să iei o pauză; riști, altfel, să te confrunți cu oboseala cronică.


Voi ce tips & tricks pentru învățat aveți? Share with us!

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare