Reguli de siguranta pentru utilizarea lumanarilor
Desi lumanarile parfumate sunt create pentru relaxare si confort, flacara lor poate crea probleme serioase daca nu este monotorizata. Uite ce trebuie sa iei in considerare pentru a folosi lumanarile noastre intr-un mod cat mai sigur:
Inainte de aprindere
Inainte de a arde oricare dintre lumanarile noastre, indreapta si apoi taie fitilul la ¼, deoarece fitilele lungi sau strambe pot provoca arsuri neuniforme, picurare sau ardere si pot constitui un pericol de incendiu. Pastreaza ceara curata, asigurandu-te ca nu raman urme de fitil si resturi de chibrituri. Arde intotdeauna o lumanare pe o suprafata sigura care este rezistenta la foc, fiind suficient de mare pentru a tine orice picatura de ceara topita.
Evita aprinderea unei lumanari intr-o zona afectata de curent sau sisteme de ventilatie. Acest lucru va ajuta la prevenirea arderii rapide sau neuniforme si a mirosului slab. Daca parfumul lumanarii nu este atat de puternic pe cat te astepti, este posibil sa ai sisteme de ventilatie sau filtrare a aerului care diminueaza mirosul. Nu folosi niciodata o lumanare ca lumina de noapte.
In timp ce lumanarea e aprinsa
Nu lasa niciodata o lumanare aprinsa nesupravegheata si ai grija sa nu fie pozitionata langa ceva ce poate lua foc, precum mobila, draperii, lenjerie de pat, covoare, carti, hartie, decoratiuni inflamabile. Nu aseza lumanari aprinse in locuri unde pot fi rasturnate de copii, animale de companie sau oricine altcineva, de asemenea nu atinge si nu misca niciodata o lumanare in timp ce arde sau atunci cand ceara este inca topita.
Pune lumanarile aprinse la cel putin trei centimetri distanta una de cealalta, pentru a te asigura ca nu se topesc una pe celalalta sau nu isi creeaza proprii curenti ce vor duce la o ardere necorespunzatoare. Stinge lumanarea daca flacara devine prea mare sau palpaie in mod repetat si las-o sa se raceasca.
Cand stingi o lumanare
Fii intotdeauna precaut cand stingi o lumanare, fie prin suflare, fie cu un dop de fitil. Nu folosi niciodata apa pentru a stinge o lumanare, deoarece apa va face ca ceara fierbinte sa stropeasca si ar putea sparge un recipient de sticla. Nu pune capacul lumanarii pentru a stinge lumanarea. De asemenea, asigura-te ca lumanarea este complet stinsa si ca jarul fitilului nu mai straluceste sau nu mai scoate fum inainte de a pune capacul. Nu folosi niciodata un cutit sau un obiect ascutit pentru a indeparta resturile de ceara de pe suportul de sticla - aceasta s-ar putea zgaria, slabi sau chiar sparge la o utilizare ulterioara.
Acum, pentru ca stii toate regulile de siguranta, poti sa folosesti linistit lumanarile noastre parfumate ce te ajuta sa creezi o atmosfera de vis in orice moment al zilei.
Recomandarile noastre pentru primavara aceasta sunt: