Livrare gratuita la comenzile de peste 170 Lei

0799 499 409

Tips & Tricks: cum sa inveti mai eficient?

Daca vei reusi sa-ti maresti capacitatea de concentrare vei invata mult mai usor si vei memora mai rapid. Prin cateva tehnici simple iti poti dezvolta capacitatea de concentrare. Vrei sa stii cum sa inveti mai usor? Ai cateva sfaturi in acest articol.

 

Invata in culori

Foarte multi studenti au tendinta sa sublinieze sau sa evidentieze cand invata, dar o fac gresit. Daca subliniezi paragrafe sau chiar pagini intregi, subliniatul devine normalul, iar creierul ajunge sa ignore cu desavarsire cuvintele nesubliniate. In plus, subliniatul nu iti spune nimic despre tipul de informatie, ci doar ca e, cumva, importanta. Iti tine creierul in priza, il obliga sa gaseasca semnificatia fiecarui cuvant pe care il citesti. Foloseste in mod eficient memoria vizuala. De fapt, daca esti oricum genul vizual, o sa fi uimit cum vei ajunge sa inchizi ochii si sa poti vizualiza fiecare pagina. O sa iti fie extrem de usor sa cauti un anumit detaliu in pagina, pentru ca stii exact la ce culoare trebuie sa te uiti.

Pentru aceasta tehnica sunt ideale Textmarkerele STABILO swing cool Pastel, set 6 culori, pentru a sublinia titluri sau anumite cuvinte cheie de pe pagina. 

Dar si Finelinerele STABILO point 88 set 6 culori pentru a evidentia cuvintele din text.

 

Utilizeaza o fisa de supraveghere

Ideea este de a bifa orice abatere de la sarcinile pe care le ai de indeplinit. Trebuie sa fii foarte sincer cu tine insuti. Ceea ce este fascinant este ca dupa cateva zile numarul abaterilor va scadea semnificativ. Astfel vei deveni ”stapanul” propriului tau spirit. Nu el va decide cand te vei putea deconecta, ci tu. Persevereaza usor, cu rabdare, si micul tau efort suplimentar va da rezultate. Astfel iti vei dezvolta si anduranta mentala.

Sport pentru corp si minte

Exercitiile fizice cardio imbunatatesc memoria. Ajutand sistemul vascular prin exercitii fizice, automat imbunatatesti circulatia sangelui la creier, ceea ce il ajuta sa functioneze mai bine si sa retina mai mult.

Totodata, si meditatia creste puterea de concentrare. Inveti sa iti dai seama ca sunt multe lucruri in jurul tau care ar putea sa-ti distraga atentia, dar ca important e sa revii la tine si sa-ti dai seama ce vrei tu, ce simti etc. Exercitiul te ajuta sa-ti cunosti propriile trairi, te calmeaza si astfel te vei putea concentra  pe lucrurile care conteaza cu adevarat.

A deveni propriul profesor 

Incearca sa explici materialul in propriile cuvinte, ca si cand ai fi profesorul. Poti face acest lucru intr-un grup de studiu, cu un partener de studiu sau pe cont propriu. Vorbitul cu voce tare te va face sa iti dai seama unde ai lacune. Pe masura ce explici materialul, foloseste exemple si fa legaturi intre concepte (la fel ca profesorul). Este in regula (de preferat) sa faci acest lucru cu notitele in fata. La inceput, va trebui sa te bazezi pe notite pentru a explica materialul, dar in cele din urma il vei putea invata fara acestea.

Foto credit: ig: @take.your.notes

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare