Livrare gratuita la comenzile de peste 170 Lei

0799 499 409

Lumanarile parfumate - o metoda eficienta de relaxare

Lumanarile au parcurs un drum lung de la prima utilizare, acum 5 000 de ani. Se stiu foarte putine despre originea lumanarii. Desi se scrie adesea ca lumanarile au fost dezvoltate de vechii egipteni, care au folosit primele tipuri de iluminat – torte, romanii au fost primii care au facut lumanari – papirus rulat, inmuiat in seu incalzit, cu intentia de a ilumina drumul calatorilor si pentru a-si lumina noaptea casele.

O mare schimbare a avut loc atunci cand lumanarile de ceara au inceput sa fie folosite in Europa in Evul Mediu. Au ars mult mai mult si au creat o lumina mai puternica si mai curata, cu un miros mai placut (spre deosebire de seu). Mai ales pentru ca erau scumpe, erau folosite de oamenii bogati ai societatii in ceremoniile bisericesti. Lumanarile de seu au fost folosite mai ales pana in secolul al XIII-lea.

Lumanarile parfumate au fost folosite de secole in tot felul de ritualuri, deoarece promoveaza vindecarea si imbunatatesc meditatia. Calitatea blanda si fascinanta a luminii lor le face un ajutor perfect pentru orice rutina de relaxare.

Este dovedit stiintific ca lumanarile parfumate pot juca un rol esential in efectele fiziologice ale dispozitiei, stresului, capacitatii de munca si sanatatii mintale generale”, a spus Chryssa Chalkia, psihoterapeut clinic integrator si terapeut cognitiv comportamental.

BENEFICII

Stii care sunt beneficiile lumanarilor si cum ne pot relaxa acestea? Lumanarile sunt o parte indispensabila a momentelor festive, dar pot si infrumuseta viata de zi cu zi. O lumanare aprinsa are o flacara deschisa care este o sursa puternica de energie, creand o atmosfera speciala. Flacara unei lumanari ne permite sa ne conectam mai profund cu gandurile si emotiile noastre.

Calmeaza si amelioreaza stresul

    Lumanarile parfumate sunt o modalitate excelenta de a ne linisti corpul si mintea, deoarece mirosurile lumanarilor calmeaza, completeaza lumina placuta si ajuta la crearea unei atmosfere frumoase.

    Mirosurile adaugate lumanarilor te poarta cu adevarat intr-o poveste. Alege-l pe cel care iti place cel mai mult si lasa parfumul sa te seduca. Foloseste aceasta frumusete in ocaziile de zi cu zi, deoarece flacara unei lumanari, care emana cele mai frumoase arome, te va ajuta sa-ti gasesti linistea si sa te elibereze de stres. 

    Imbunatatesc calitatea somnului

      Dupa ce te relaxezi cu lumanari parfumate inainte de culcare, inspiri parfumurile tale preferate inainte sau in timpul somnului, astfel iti vei influenta starea de spirit actuala si viitoare, cand te trezesti. Inconjurat de parfumul (lumanarea) pe care il iubesti, iti va aduce benficii calitatii somnului.

      Exista dovezi ca anumite arome, cum ar fi lavanda, valeriana si iasomia, pot incetini ritmul cardiac si pot scadea tensiunea arteriala, astfel incat te aduce intr-o stare relaxata. Atat de calm incat intri in vise calitative, linistite. 

      Maresc concentrarea

        De ce sa folositi lumanari si cum pot creste concentrarea? Daca faci meditatie si ai dificultati cu gandurile, care te impiedica in meditatie, privind flacara unei lumanari, cu putina perseverenta, vei descoperi un alt beneficiu al lumanarilor.

        Doar tine-ti ochii atintiti pe flacara lumanarii si permite ritmului tau natural de respiratie sa-ti umple constiinta. In timp, vei descoperi ca ceva special se intampla, ori de cate ori mergi adanc in meditatie la lumina lumanarilor. Ceea ce se intampla in progresul tau in acest mod de meditatie este ca, in acel moment, creierul tau incepe sa opreasca procesarea gandurilor.

        Incurajeaza buna dispozitie

          Avantajele lumanarilor se reflecta si in starea noastra de spirit. De fapt, lumanarile incurajeaza o buna dispozitie. Uneori chiar si cateva lumanari aprinse sunt suficiente pentru a face ambianta relaxanta, festiva si mai ales romantica.

           

           

          METODE DE RELAXARE

          Viata este un sir lung de evenimente neprevazute care te pot incarca si stresa continuu. Incearca sa urmezi cateva metode de relaxare pentru a te relaxa si deconecta: 
          • meditatia zilnica, imbunatatindu-ti spatiul cu lumanari parfumate
          • aprinde-ti lumanarea preferata si relaxeaza-te cu o carte 
          • combina mirosul si calmul lumanarilor cu o rutina de exercitii relaxate, cum ar fi mindfulness, tai chi sau yoga
          Ce poate fi mai placut si relaxant? Dupa o zi lunga si stresanta, scapati de stres aprinzand o lumanare parfumata si lasati-i parfumului sa va duca intr-un loc linistitor unde va puteti relaxa si sa va bucurati de restul zilei.

          Lasă un comentariu

          Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare