Livrare gratuita la comenzile de peste 170 Lei

0799 499 409

Cum sa fii mai organizat cu ajutorul unei agende

 

In viata de zi cu zi, interactionam cu o multime de situatii, noi informatii de asimilat sau alte chestiuni de rezolvat. Fie ca avem de facut teme pentru la scoala, fie sa incercam sa ne usuram procesul de invatare prin luarea unor notite, fie ca vrem sa scriem o informatie pe care nu vrem s-o uitam sau poate chiar sa notam o reteta o agenda este un instrument extrem de util si de ajutor. Mica, compacta și in culoarea preferata, aceasta poate fi purtata foarte usor oriunde mergi si ai nevoie de putin ajutor pentru a fi sigur ca nu uiti nimic.


Agenda, prietenul ideal al elevilor/studentilor

    Studentii intalnesc o multime de informatii pe parcursul zilei de scoala. Atunci cand acestia nu gestioneaza corect informatiile pe care le intalnesc, poate duce la supraincarcare de informatii. Supraincarcarea de informatii are loc atunci cand elevii nu sunt capabili sa proceseze si sa gestioneze informatiile pe care le primesc in timpul zilei, ceea ce poate duce la anxietate.

    Folosirea unei agende in fiecare zi, chiar si in weekend, poate duce nu numai la o organizare imbunatatita, ci si la note mai bune.

    Agendele sunt un instrument usor pe care cu totii il pot folosi pentru a gestiona toate informatiile pe care le primesc intr-o zi. Acestea sunt mult mai bune decat memoria pe termen scurt - Imagineaza-ti ca profesorul a atribuit o lectura chiar la sfarsitul orei, dupa ce elevii si-au impachetat deja cartile. Cat timp isi va aminti acel student de sarcina de lectura fara sa o noteze? Studiile arata ca memoria pe termen scurt retine informatii doar intre 15-30 de secunde.Este demonstrat ca scrierea manuala ii ajuta pe studenti sa-si aminteasca mai mult, activand mai multe zone din creier simultan.

    Excelenta pentru a tine evidenta temelor, a lecturilor si a altor notite, utilizarea in mod regulat a agendei are multe alte beneficii grozave.

    Avantajele utilizarii unei agende

    • Reduce Stresul - Mentinerea constanta a volumului de munca poate provoca stres pentru orice elev/student. Avand un loc in care sa-ti scrii notitele, to-do-urile, poate reduce stresul si grija permanenta.
    • Creste organizarea - Scrierea sarcinilor, verificarea si urmarirea unei liste te ajuta sa devii mai organizat, nu numai in activitatea scolara, ci si in viata de zi cu zi. Mai mult, atunci cand studentii se concentreaza si practica un sistem de luare de note care ii poate mentine organizati, acestia isi construiesc o abilitate pe tot parcursul vietii care ii poate ajuta sa proceseze si sa transcrie datele si faptele in mod eficient, ceea ce este relevant pentru o varietate de profesii.
    • Gestionarea timpului - Folosindu-si agendele pentru a tine evidenta timpului de studiu pentru testele viitoare, studentii elimina stresul provocat de timpul prea scurt pentru pregatirea testelor/examenelor.
    • Note mai bune - Urmarind temele asa cum sunt atribuite, planificandu-ti timpul de studiu si fara a uita de testele sau temele viitoare, poti ajunge pe drumul cel bun pentru note si mai bune.
    • Ajuta la acumularea de informatii - atunci cand notam diferite informatii in agenda, aceasta ne este redata in 3 moduri, facilitand retinerea ei mult mai usor: prin scris, prin gandire si prin vorbire.

    Sfaturi pentru a utiliza agendele in mod eficient

    • Ia cu tine agenda la scoala/liceu/facultate in fiecare dimineata si la fiecare clasa
    • Noteaza toate temele si informatiile importante
    • Verifica agenda zilnic pentru a nu uita ceva
    • Rezolva toate temele/task-urile, bifand elementele pe masura ce sunt finalizate
    • Dupa ce s-a terminat toata munca, asigura-te ca pui agenda inapoi in geanta
    • Cu practica si repetare, folosirea agendei poate deveni o parte de incredere a rutinei tale.

     

     

     

    Lasă un comentariu

    Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare