Ai LIVRARE GRATUITA la comenzile peste 150 RON!

0799 782 966

Ghidul tau pentru work / study from home - partea I

Traim vremuri istorice.

Situatia actuala a determinat o schimbare radicala in majoritatea domeniilor. Oamenii s-au mutat de la birou si de la scoala, acasa. Modificarea a fost brusca si, ceea ce inainte era vandut ca beneficiu de companii, astazi a devenit normalitate.

Totusi, pentru multi dintre noi, adaptarea la munca / studiul de acasa nu este un drum lin. Poate ai observat si tu: muncesti mai mult, iei pauze mai scurte sau chiar deloc. Munca incepe mai devreme si se termina mai tarziu, iar profesorii te tin peste program. Toate acestea, la care adaugam climatul social tensionat, iti pot da ritmul vietii peste cap.

Poti, totusi, sa imbunatatesti situatia. Iar in acest articol iti propunem trei idei pentru a lucra / studia mai bine de acasa.

Fa-ti un program si tine-te de el

Inainte aveai un program strict de lucru, nu? Trebuia sa fii la serviciu / scoala la o anumita ora si plecai la o anumita ora. Daca lucrezi de acasa, nu inseamna ca nu trebuie sa fie la fel. Fa-ti un program de lucru si tine-te de el, exact ca atunci cand te duceai fizic.

Desigur, pot exista zile mai pline si altele in care esti mai liber, asa cum existau si inainte cand, cateodata, trebuia sa ajungi mai devreme sau sa pleci mai tarziu. Dar daca ele erau exceptia atunci, nu inseamna ca acum trebuie sa devina o regula.

 

Creaza-ti o rutina

Daca aveai o rutina inainte, pastreaz-o si acum. Adu-ti aminte: te trezeai la o anumita ora, iti faceai rutina de dimineata si plecai pentru a ajunge in timp util la serviciu / scoala.

Nu exista niciun motiv pentru care sa nu faci asta si acum. Chiar daca lucrezi de acasa, nu inseamna ca trebuie sa te trezesti cu 15 minute inainte sa incepi programul si sa te pui la birou cand tu nici nu te-ai trezit bine.

Organizeaza-ti un spatiu dedicat muncii

O data cu munca acasa, separarea spatiala intre casa si serviciu a disparut. Daca inainte puteam delimita clar spatiul dedicat muncii si spatiul personal, acum cele doua se suprapun si, psihologic, nu ne este bine.

Daca stai undeva in care poti sa iti amenajezi spatiul de lucru intr-o camera diferita, atunci nu ezita sa faci asta. Daca nu ai o camera separata, incearca sa amenajezi o zona doar pentru munca. O alta strategie pe care o poti avea este sa folosesti device-uri diferite pentru munca si uz personal. In cazul in care ai un singur laptop poti delimita munca de timp personal folosind doar anumite periferice.

De exemplu, laptopul e conectat la un monitor si sta pe birou atunci cand e folosit in scop de serviciu. Daca il tii pe picioare, in timp ce stai pe canapea, atunci e folosit pentru interese personale.

 

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare