Ai LIVRARE GRATUITA la comenzile peste 150 RON!

0799 782 966

Cum sa incepi un bullet journal?

Cum sa incepi un bullet journal?

Vrei sa incepi un bullet journal, dar nu stii de unde sa incepi? Astazi, iti vom impartasi modalitati de a utiliza jurnalul in mod placut și eficient.

  1. Foloseste instrumentele potrivite

Alege-ți caietul, stilourile sau markerele potrivite. Asigura-te că acesta este un proces plăcut si nu uita că instrumentele tale îți pot afecta experiența cu bullet journal.

Materiale utile: 

Carioca Pentel pentru scris de mana Black Ink Edition 3 culori/set este ideal pentru caligrafie, oferindu-ti cea mai buna experienta.

Carioca STABILO Brush set 12 culori are un varf flexibil, perfect pentru crearea liniilor subtiri.

  1. Creaza planificatorul care functioneaza pentru tine

Unul dintre cele mai bune lucruri despre bullet journal este ca poti crea  planificatorul perfect pentru tine. Daca arunci o privire in jurul tau, online te poti inspira de la alte persoane, dar nu te lasa stresat de asta. Unii oameni au nevoie de sisteme foarte structurate pe care sa se concentreze, in timp ce altii aleg o abordare mai flexibila.

Deci, ia-o incet si alege ceea ce functioneaza cel mai bine pentru tine. Planificatorul se va schimba si va evolua in timp. Trebuie doar sa iti acorzi ceva timp pentru a-ti da seama de ce ai nevoie si ce nu.

Material util:

Recomandarea noastra este Bullet Journal Editia a IIa A5 negru hartie 120g/m², acesta contine pagini punctate unde totul este in perfecta ordine, are un design simplu si modern, fiind potrivit pentru oricine.

3. Fii rabdator

Acorda-ti timp pentru scris. Stabilirea unui nou obicei poate dura uneori 30 de zile (sau mai multe). Pana cand acest lucru se întamplă, s-ar putea sa experimentezi cateva zile in care uiti sa iti verifici jurnalul sau poate chiar sa nu ai nu ai starea necesara pentru scris. Fii rabdator si iertator cu tine insuti. Aminteste-ti ca obiceiurile necesita timp pentru a se forma si ca, daca ocazional pierzi o zi sau doua, asta nu iti va afecta experienta de planificare.

  1. Creaza un nou obicei

Fa-ti un obicei in fiecare seara sa pui deoparte 5-10 minute pentru a planifica tot ce ai nevoie pentru a doua zi. De asemenea, consulta-ti planificatorul in fiecare dimineata și pe tot parcursul zilei pentru eventualele intalniri, evenimente sau task-uri pe care trebuie sa le faci.

  1. Asociaza planificarea cu ganduri placute

Fa ceva placut atunci cand iti consulti planificatorul. incearca sa nu te gandesti la asta ca la o povara. In schimb, gandeste-te la acest bullet journal ca la un instrument de productivitate si incearca sa il asociezi cu sentimente pozitive in loc de sentimente negative. De fiecare data cand ajungi la jurnal sa ai ganduri fericite, astfel creierul il va asocia in curand cu sentimente pozitive.

Ati gasit vreunul dintre aceste sfaturi de ajutor?

 

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare