Livrare gratuita la comenzile de peste 170 Lei

0799 499 409

Abilitati Artistice - Cum sa devii din ce in ce mai bun

Imbunatatirea abilitatilor de arta necesita pasiune si daruire. Indiferent daca vrei sa fii un artist profesionist sau doar sa dezvolti un nou hobby, poti crea arta atenta, de inalta calificare, cu putina rabdare si multa practica. Va trebui sa dezvolti o rutina zilnica pentru a practica si a avea o minte deschisa in ceea ce priveste dobandirea de noi abilitati, dar si de perfectionare a celor vechi.

Pentru a imbunatati abilitatile artistice, trebuie sa tii cont de cateva tehnici esentiale pentru a-ti usura cu totul munca. Este complet natural sa progresezi mult intr-o anumita abilitate, apoi sa simti ca te-ai oprit. Exista anumite exercitii pe care le poti incerca, pentru a simti ca progresezi din nou

Exerseaza pentru a imbunatati abilitatile artistice

    Cand imbunatatesti orice abilitate, cel mai bun lucru de facut pentru a realiza asta mai rapid este practica. Stabiliti o anumita perioada de timp pe zi sau o data la doua zile, in functie de timpul pe care-l ai.

    Utilizati metoda grilei pentru a imbunatati acuratetea desenului

    Pentru a imbunatati instantaneu precizia desenului, utilizeaz metoda grilei. Aceasta implica crearea unei grile peste referinta, apoi desenarea unei grile cu aceleasi proportii pentru a se potrivi pe suprafata-model. Liniile de pe grila vor actiona ca puncte de referinta pentru diferite elemente, astfel incat sa iti poti forma obisnuinta cu elementele respective.

    Varietate in materie

    Incearca pe cat posibil sa alternezi intre desene, planuri, schite sau text. Oricat se spune ca e bine sa repetam pana ne iese, de cele mai multe ori nu va iesi exact cum trebuie, intervenind oboseala si frustrarea. Ia o pauza si concentreaza-te pe altceva nou, ce-ti face place si lasa-ti imaginatia libera.

    Alege-ti mediul cu grija

    Un mediu placut si relaxant poate ajuta extrem de mult creativitatea si concentrarea. Aranjeaza-ti biroul exact cum iti place, insa nu uita sa lasi suficient spatiu pentru te desfasura. Apinde o lumanare parfumata, pune-ti muzica preferata si aseza-te astfel incat sa ai suficienta lumina naturala.

    Alege-ti ustensilele cu grija

    Creioanele de grafit sunt cel mai comun tip de creioane pe care le vei intalni. Cu un creion moale, veti putea aplica presiune pe hartie pentru a obtine variatii ale culorii. 

    Creioanele cu ulei si ceara sunt tipuri de creioane colorate de calitate pentru artist. Sunt foarte pigmentate si seturile vin cu o mare varietate de culori bogate. Aceste creioane colorate pot fi stratificate si amestecate pentru a obtine desene hiper realiste

    Finelinerele te vor ajuta oricand in procesul de caligrafie. Varful extrem de subtire si precis este ideal pentru a realiza diferite tipuri de scris, pentru a contura, sublinia sau chiar a desena.

    Distreaza-te cu procesul

    Cand dezvoltati tehnici sau ramaneti la o rutina, arta poate incepe sa para dificila. Daca simti ca esti provocat, este un lucru bun! Inseamna ca inveti si progresezi. In plus, pe masura ce abilitatile tale progreseaza, probabil ca vei dezvolta un ochi mai critic pentru propria ta arta, ceea ce te poate face sa simti ca abilitatile tale nu sunt bune, chiar daca nu sunt.

     

    Pe masura ce incepi sa devii mai serios cu privire la practica artistica, este important sa economisesti timp pentru mazgalire si experimentare. Este bine sa iti amintiti ocazional de ce ai inceput calatoria artistica in primul rand. Crearea de arta nu inseamna intotdeauna obtinerea de rezultate perfecte, ci si pentru placerea pura care vine din a da culoare pe hartie. S-ar putea sa fii surprins de ceea ce iese din aceste sesiuni de forma libera, fie ca este o idee noua sau o tehnica pe care altfel nu ai fi gasit-o daca ai fi respectat aceeasi practica.

    Lasă un comentariu

    Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare